Conte noemt Tottenham ‘egoïstisch’ na gelijkspel bij Southampton

Antonio Conte bekritiseerde de spelers, het eigenaarschap en de winnaarsmentaliteit van Tottenham Hotspur zaterdag in het 3-3 gelijkspel met Premier League-worstelaar Southampton.

Spurs leidde met 3-1 met nog 15 minuten te gaan, maar Southampton verzekerde zich van een verbluffende late comeback met een doelpunt van Theo Walcott en een blessuretijdstraf van James Ward-Prowse.

– Stream op ESPN+: La Liga, Bundesliga, meer (VS)

Het resultaat was dat Spurs als vierde eindigde op de ranglijst, maar twee wedstrijden meer had gespeeld dan Newcastle United en Liverpool.

Na de wedstrijd viel Conte de spelers aan omdat ze tijdens de hele campagne in alle competities niet hadden gepresteerd.

“Ik ben echt van streek omdat het niet de eerste keer is en ik denk dat ik je vandaag kan vertellen dat het van streek is omdat we met 3-1 en 15 minuten hebben gewonnen en ik denk dat je moet winnen”, zei Conte tegen de BBC.

“In plaats daarvan hebben we weer laten zien dat het vorig seizoen begon te verbeteren, maar we verloren de kenmerken van vorig seizoen. Ik wil het niet hebben over de technische kant, de spirit ontbreekt.”

“We zijn geen team. We zijn een team waar iedereen aan zichzelf denkt. Als je dat kunt laten gebeuren, verlies je van Sheffield United en lig je uit de FA Cup en AC Milan en om die reeks te beëindigen, win je.” 3-1 en Kun je ze een kans geven om terug te komen in de laatste 15 wedstrijden Ik zie geen verantwoordelijkheidsgevoel bij de spelers.

“Nu is het moeilijk – we werken hard met dit team en gaan de goede kant op. We gaan achteruit, ik zie veel negatieve situaties en veel egoïstische situaties en spelers die ik niet mag. Ik Weet Manieren om teams te verslaan, in het verleden heb ik veel teams verloren, ik heb teams gewonnen.

“Nu gaan we achteruit, niemand is erin geïnteresseerd. Ik ben er erg teleurgesteld over, want elke dag denken ik en de staf na over manieren om te verbeteren. Eerlijk gezegd is het tijd voor mij om de leiding te nemen, de staf, de club, maar ook de spelers.”

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd leek Conte het eigendom van de club op de korrel te nemen.

“Ze zijn het hier gewend. Speel niet voor iets belangrijks. Ze willen niet onder druk spelen. Ze willen niet onder druk spelen.”

“Het verhaal van Tottenham is dit. Ze hebben al twintig jaar eigenaren en ze hebben nog nooit iets gewonnen. Waarom? Het is alleen de schuld van de club, of elke manager hier. Ik heb managers op de bank gezien bij Tottenham.

“Als Tottenham wil veranderen, is het tijd om deze situatie te veranderen. Als ze zo willen doorgaan, kunnen ze de manager veranderen, veel managers, maar niet de situatie. Geloof me.”

Spurs kampt ook met een aanzienlijk probleem met blessures nadat een betraande Richarlison binnen de eerste vijf minuten werd teruggetrokken.

De ploeg van Conte zal het opnemen tegen Everton na de interlandperiode op 5 april.

Leave a Comment