Messi prijst Mbappé voor ‘ongelooflijke’ hattrick in WK-finale

Lionel Messi prees Kylian Mbappe voor het scoren van een hattrick in de WK-finale en zei dat het verrassend was dat zijn optreden niet genoeg was om Frankrijk de trofee te zien oppakken.

Messi won zijn eerste WK-titel met Argentinië nadat hij Frankrijk met 4-2 versloeg na strafschoppen na een spannend 3-3 gelijkspel in Qatar.

– Stream op ESPN+: La Liga, Bundesliga, meer (VS)

De aanvoerder van Argentinië scoorde tweemaal en zijn teamgenoot van Paris Saint-Germain, Mbappé, werd pas de tweede speler in de geschiedenis die een hattrick scoorde in een WK-finale voor mannen.

“Het was echt een adembenemende finale. Het was te gek hoe de wedstrijd ging”, Dit vertelde Messi aan PSG TV Op maandag. “Kylian scoorde drie ongelooflijke doelpunten, één in de finale! Daarna geen kampioen worden was gek.

“Maar hij heeft het ook al gewonnen en hij weet hoe het is om wereldkampioen te zijn. Dus ja, het was een geweldige finale voor de voetbalwereld. En nu klopt het dat het leuk is om met hem in hetzelfde team te spelen.” , en ik hoop dat we hier in Parijs geweldige dingen kunnen doen.”

Messi versloeg Mbappé om vorige maand de FIFA Men’s Player of the Year-prijs te winnen, en de 35-jarige zegt dat hij zich meer gesetteld voelt in Frankrijk na een moeilijke debuutcampagne.

“Ja, het is waar dat ik me erg goed voel”, zei hij. “Het eerste jaar had ik om verschillende redenen wat tijd nodig om me aan Parijs aan te passen, maar ik begon dit seizoen heel anders, met veel verlangen.

“Ik voel me meer op mijn gemak bij de club, bij de stad, bij alles wat Parijs betekent. En de waarheid is dat ik echt geniet van dit seizoen. Ik denk dat het al mijn hele leven zo is.”

“Het gaat om toewijding, werk, inzet en elke dag meer willen. Ik kom naar een nieuwe club en ik wil de titel winnen met Paris, om de grote doelen te kunnen bereiken die we aan het begin van het seizoen hebben gesteld.”

– Garber: MLS zal flexibel zijn bij de verhuizing van Messi

PSG reist woensdag af naar Bayern München om een ​​1-0 achterstand in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League ongedaan te maken, en Messi zegt dat het team vastbesloten is om de zaken om te draaien.

“We gaan naar München, waar het een erg zware wedstrijd gaat worden, net als de eerste”, zei hij. “Alles zal worden bepaald door de kleine details, vooral omdat het erg moeilijk is om te winnen in dit stadion.

“Maar ik denk dat als we de dingen goed doen, we in staat zijn om dingen om te draaien. We willen onze reis naar de Champions League voortzetten. En dat is wat we zullen proberen te doen.”

De Franse kampioen zit met een enkelblessure de rest van het seizoen zonder steraanvaller Neymar.

Leave a Comment