Novak Djokovic: nummer 1 van de wereld hoopvol op een ‘positief resultaat’ op het Amerikaanse toernooiCNN

Tennis nummer één van de wereld Novak Djokovic Hopen op “een positief resultaat” bij deelname aan het Amerikaanse tennistoernooi voor volgende maand Indian Wells en Miami Open-toernooienNa het aanvragen van speciale toestemming om daar te spelen.

De Verenigde Staten eisen nog steeds dat internationale bezoekers worden ingeënt tegen Covid-19, en de Serviër, die eerder heeft bevestigd dat hij niet is ingeënt, heeft nu speciale toestemming aangevraagd om het land binnen te komen voorafgaand aan zowel 6 maart als de start van de toernooien. in maart. respectievelijk 20.

“Kijk, vorig jaar heb ik Indian Wells, Miami en alle US Open-swings gemist”, zei 22-voudig Grand Slam-winnaar Djokovic woensdag tegen verslaggevers in Belgrado.

“Dus als dit gebeurt, zal het niet de eerste keer zijn. Ik bedoel, ik hoop van niet, maar het is wat ik kan doen. Alles wat ik op dit moment kan doen is hopen, want, weet je, mijn standpunt blijft hetzelfde. Ik heb niets anders te doen dan een positief resultaat te wensen’, zei hij.

Vooruitkijkend naar de US Open Grand Slam eind augustus, zei de 35-jarige: “Nou, (de US Open) is nog ver weg, weet je, het is zes maanden weg. Dus ik, ik hoop dat ik erbij kan zijn. Ik kan je niet echt aanvullende antwoorden geven. Zoals je weet, is de US Open een van de vier grootste evenementen in de geschiedenis van ons spel. Dus daar wil ik natuurlijk bij zijn.

“(Ik) had de mooiste ontvangst en steun van het New Yorkse en Amerikaanse publiek tijdens de finale van 2021, die ik helaas verloor. [Daniil] Medvedev. Maar ik heb iets meegemaakt dat ik nog nooit in New York heb meegemaakt, dus ik wil echt teruggaan en contact maken met meer mensen en hopelijk het beste tennis spelen en daar eindelijk weer een trofee pakken”, zei de 22-voudig grand slam. Slam-kampioen

Op de vraag of de controverse over zijn standpunt over het vaccin tegen Covid-19 zijn tennis had beïnvloed, antwoordde Djokovic: “Nou, ik denk (dat) de recente resultaten in Australië laten zien dat het mijn tennis niet al te veel beïnvloedt.”

Wanneer Djokovic terugkeert naar wereld nr Won een record 10e Australian Open Vorige maand. Het was zijn 22e grote titel, waarmee hij samen met Rafael Nadal de meeste Grand Slam-titels in de geschiedenis van het herentennis behaalde.

Deze week bereikte de 35-jarige een nieuwe mijlpaal in haar illustere tenniscarrière, waarmee ze het record van Steffi Graf als nummer één van de wereld evenaarde.

Djokovic heeft al het record voor de meeste weken als nummer 1 van de mannenwereld, waarmee hij Roger Federers score van 310 weken in maart 2021 overtrof, en maandag begon hij aan zijn 377e week aan de top, gelijk aan de Duitse grote Graf.

Vervolgens betreedt ze de baan tijdens het Dubai Duty Free Tennis Championship, dat op 27 februari begint.

Leave a Comment