Scheidsrechters bestraffen tegenstanders niet voor overtredingen

Vinicius Jr. zei dat scheidsrechters tegenstanders niet genoeg bestraften voor het beledigen van hem, nadat de buitenspeler scoorde – maar zelf ook een gele kaart kreeg – in Real Madrid’s 3-1 overwinning op Espanyol in La Liga.

Espanyol ging op voorsprong via Joselu in de achtste minuut in Bernabeu op zaterdag, voordat Vinicius gelijk maakte en Eder Militao’s kopbal Madrid op voorsprong zette, voordat invaller Marco Asensio een derde scoorde in extra tijd.

– Stream op ESPN+: La Liga, Bundesliga, meer (VS)

Vinicius scoorde dit seizoen 19 doelpunten in alle competities voor Madrid, maar werd het doelwit van verdedigers van de tegenstander die zijn prestaties probeerden te beïnvloeden.

“Scheidsrechters geven geen overtredingen en ze geven geen gele kaarten”, vertelde Vinicius aan ESPN. “De spelers konden 15 keer een overtreding op me maken en uiteindelijk, toen de wedstrijd in de 88e minuut was, gaf de scheidsrechter een gele kaart.

“De spelers moeten een manier bedenken om mij te stoppen, en dat gebeurt ook [committing fouls and not being punished], wordt het heel gemakkelijk voor hen. Ik oordeel niet over de spelers, maar wel over de scheidsrechters, want zij moeten de regels correct toepassen.”

Vinicius is dit seizoen de speler met de meeste overtredingen in La Liga, met 89 keer een overtreding – ruim voor Rayo Vallecano’s als tweede geplaatste IC Palazon op 66 – maar kreeg zelf ook acht gele kaarten, vaak vanwege zijn gedrag van tegenstanders. klagen.

“Ik wil niemand beschermen”, zei hij. “Niemand heeft me in mijn leven beschermd, behalve mijn teamgenoten, mijn ouders en mensen die van me houden… Het enige wat ik moet doen is proberen het hoofd koel te houden.

“Natuurlijk, ik maak soms fouten, ik ben pas 22. Ik zal veel fouten maken. Maar ik wil minder fouten maken en blijven proberen te leren.”

Vinicius is dit seizoen meerdere keren racistisch beledigd door fans en heeft kritiek geuit op de Spaanse voetbalautoriteiten, die zeggen dat ze niet genoeg doen om het probleem aan te pakken.

“Ik hoop dat het kan worden afgemaakt”, zei hij tegen ESPN. “Ik wou dat ik er niet elke keer over hoefde te praten als ik een interview doe. Maar het is een heel moeilijk onderwerp.

“Misschien zijn sommige mensen die last hebben van racisme niet zo cool als ik, en niet zo ondersteunend als ik. Het kan mensen veel raken, maar je moet het hoofd helder houden.”

Real Madrid’s overwinning op Espanyol bracht hen zes punten voorsprong op Barcelona aan de top van de La Liga-tafel voorafgaand aan Barca’s wedstrijd op Athletic Club op zondag.

Leave a Comment