WVU herziet het incident nadat Huggins een anti-homo-belediging in de uitzending had gebruikt

Bob Huggins, de oude basketbalcoach voor mannen in West Virginia, gebruikte maandag een anti-homo-belediging in een interview met een radiostation in Cincinnati, een incident waarvoor hij zich later in een verklaring verontschuldigde.

De situatie wordt bekeken door zowel de universiteit als de atletiekafdeling.

Tijdens een optreden in de Bill Cunningham Show op Newsradio 700 WLW, werd Huggins gevraagd naar zijn vroegere rivaliteit in de stad met Xavier toen hij van 1989 tot 2005 de coach van Cincinnati was.

“Elke school die rubberen centen op de grond kan laten vallen en dan zegt dat ze het niet hebben gedaan, oh mijn god, ze kunnen overal mee wegkomen”, zei Huggins in het interview.

Cunningham antwoordde toen: “Ik denk dat het ‘transgenderavond’ was, toch?”

Toen zei Huggins: “Wat het was, ik denk dat het al die f-gs waren, die katholieke f-gs.”

Hij voegde eraan toe: “Ze waren jaloers dat ze er geen hadden”, wat een verwijzing leek te zijn naar zijn eerdere opmerkingen over voorwerpen die tijdens een wedstrijd tussen Xavier en Cincinnati op het veld werden gegooid.

Op de Twitter-pagina voor herenbasketbal van Mountaineers, Er verscheen een verontschuldiging van Huggins 17:21 uur ET.

“Eerder vandaag werd mij in een radioprogramma in Cincinnati gevraagd naar de rivaliteit tussen mijn voormalige werkgever, de Universiteit van Cincinnati, en zijn rivaal in de stad, Xavier University”, aldus de verklaring.

“Tijdens het gesprek gebruikte ik een volkomen ongevoelige en haatdragende uitdrukking waarvoor geen excuus bestaat — en ik zal hier niet proberen om dat te doen. Mijn excuses aan de personen die ik heb beledigd, evenals aan Xavier University. De gemeenschap, de University of Cincinnati en de West University of Virginia. Zoals ik met mijn spelers heb gedeeld in mijn 40 jaar coaching, hebben onze woorden en acties resultaten en ik accepteer volledig [anything] Ik schaam me en ben beschaamd en diepbedroefd voor de mensen die ik heb gekwetst die op mijn pad komen. Ik moet het beter doen en dat zal ik ook doen.”

Na ongeveer 20 minuten, Een verklaring van de universiteit kwam naar buiten op de Twitter-pagina van de atletiekafdeling van MountaineersLost “ongevoelige, aanstootgevende” opmerkingen op.

“De opmerkingen van coach Huggins op een radioshow in Cincinnati waren ongevoelig, beledigend en vertegenwoordigden niet de waarden van onze universiteit”, luidt de verklaring. “West Virginia University keurt het gebruik van dergelijke taal niet goed en neemt dergelijke acties zeer serieus. De situatie wordt beoordeeld en zal worden opgelost door de universiteit en haar atletiekafdeling.”

Huggins, 69, is afgestudeerd aan West Virginia en coachte bij Akron voordat hij werd aangenomen bij Cincinnati en vervolgens bij Kansas State voordat hij bij de Mountaineers kwam. In 38 jaar aan de kant van de Divisie I-universiteit heeft Huggins een carrièrerecord van 863-389 en een winstpercentage van .689.

Leave a Comment